Veiligheid staat voorop – jouw instructeur als verkeersveiligheidsspecialist

Uiteraard speelt veiligheid een hele grote rol tijdens jouw rijopleiding. Als belangrijkste borg voor jouw veiligheid zorgen onze instructeurs voor een absoluut verantwoorde en veilige setting tijdens de praktijkles. Zoals je waarschijnlijk al gelezen hebt op onze welkomst pagina, leer jij het meest en het snelst van de foutjes die je maakt. Maar je kunt er volledig op vertrouwen dat jouw instructeur geen enkele gebeurtenis toelaat die jouw veiligheid of die van anderen in gevaar brengt (en ook jouw instructeur wil weer gewoon thuis eten)!

Bewuste keuze: MERCEDES-BENZ

Een tweede maar niet minder belangrijk punt van veiligheid vormt het lesvoertuig. Wij hebben heel bewust gekozen om uitsluitend les te geven in lesvoertuigen van het merk Mercedes-Benz. Wij lessen in de types A-klasse en B-klasse.

Mercedes-Benz A-klasse

Mercedes-Benz B-klasse

Uiterst veilige lesvoertuigen

Naast dat beide types comfortabel zijn, zijn zij ook uitgevoerd met heel veel technische voorzieningen op het gebied van passieve en actieve veiligheid, voor zowel de bestuurder als ook voor alle passagiers.

Wat het verschil is tussen passieve en actieve veiligheid?

Passieve veiligheid

Passieve veiligheidsvoorzieningen treden in werking op het moment dat het nodig is. Denk daarbij onder andere aan de airbags, het ABS (Anti Blokkeer Systeem op de remmen), het ESP (Electronic Stability Program, dat er voor zorgt dat de auto onder alle omstandigheden stabiel blijft rijden) en de uiterst sterke en stugge kooiconstructie, waardoor bij een aanrijding de cabine nauwelijks vervormd en de inzittenden dus optimaal beschermd zijn. En uiteraard draagt ook het onderhoud bij tot de veiligheid van de lesvoertuigen. Onderhoud dat met groot vakmanschap en precisie wordt uitgevoerd door onze leverancier, Mercedes-Benz dealer Gomes in Hoorn. Neem maar eens een kijkje bij Gomes (zie links & downloads).

Actieve veiligheid

Bij een actieve veiligheidsvoorziening kun je denken aan bijvoorbeeld de geavanceerde verlichting, het overzichtelijke dashboard, alle bedieningsorganen die onder handbereik zitten, de in hoogte en zithoek verstelbare stoelzittingen, de comfortabel verstelbare rugleuningen en het in hoogte en diepte verstelbare stuurwiel.

Oogstrelende auto’s, met handgeschakelde- en automatische versnellingsbak

Tja, het oog wil natuurlijk ook wat. Enne…. zeg nu zelf: zie jij jezelf al rijden in zo’n oogstrelende lesauto? Ja toch zeker?!

Naast handgeschakelde lesvoertuigen, kun je bij ons ook terecht voor lessen in een A-klasse met een automatische transmissie (versnellingsbak).

Vraag nu snel een GRATIS en VRIJBLIJVENDE intake-les aan en ervaar hoe soepel en snel jij de auto onder controle krijgt. Ook jij kunt meer dan je denkt! Tot zo!