We zijn volledig ‘digitaal’ tegenwoordig! Daarmee is de hele procedure van het zowel het aanvragen alsook het reserveren van praktijktoetsen -en examens helemaal papierloos. Aan de rijschoolkant, maar ook aan de CBR-kant. Dat scheelt weer heel wat bomen….

Jouw instructeur heeft nu een App op de telefoon waarmee jouw aanvraag digitaal kan worden verzonden naar de rijschool. Het digitale formuliertje vul je samen met je instructeur stap-voor-stap in. Als je een stap overslaat of een verplicht veld leeg laat, kun je gewoon niet verder. Zo strandt de digitale aanvraag al vrij aan het begin als je de rijschool (nog) niet hebt gemachtigd. De aanvraag kan dan niet verder worden ingevuld en dus ook niet worden ingestuurd. Zonder jouw machtiging kunnen wij niets voor je doen!

De rijschool machtigen doe je door met je DigiD in te loggen op mijn.cbr.nl (zonder www) en naar het onderdeel Machtig je Rijschool te gaan. Daarvoor heb je het aansluitingsnummer van de rijschool nodig en dat is: 0757N8

Het theorie-examen dien je zelf rechtstreeks bij het CBR te reserveren en direct via iDeal te betalen. ook daarvoor ga je naar mijn.cbr.nl

En als je dan tóch bij het CBR bent ingelogd, vul dan meteen even de Eigen Verklaring in (medische vragen). Wij kunnen c.q. willen dat niet (meer) voor je doen. Het gaat immers om jouw persoonlijke medische zaken en dat gaat ons in principe niets aan.

Overigens ben en blijf je wél verplicht om iedere fysieke en/of mentale beperking, dan wel het gebruik van medicatie die jouw rijvaardigheid mogelijk kan beïnvloeden, vóór aanvang van jouw rijopleiding bij de rijschool te melden.

Related posts

Laat een reactie achter