Voortaan zélf regelen!

Vanaf heden zijn er een aantal zaken die je zélf moet regelen bij het CBR. In alle gevallen geldt dat je met je DigiD moet inloggen op de beveiligde site van het CBR, namelijk mijn.cbr.nl (dus zonder www). Het gaat om de volgende zaken:

  1. De Rijschool machtigen. Jij moet persoonlijk de Rijschool machtigen bij het CBR om namens jou een Tussen Tijdse Toets (TTT) en/of een Praktijkexamen (PE) te mogen aanvragen en reserveren. Zonder jouw machtiging kunnen wij onmogelijk de TTT en of het PE voor jou regelen! Tijdens het machtigen zal er worden gevraagd naar het registratienummer van de Rijschool. Dat is 0757N8. Het machtigen van de Rijschool is gratis.
  2. De ‘Eigen Verklaring’ (EV) invullen. Dat zijn een aantal medische vragen die je moet beantwoorden. Op basis van jouw antwoorden bepaalt een arts van het CBR of jij ‘Rijgeschikt’ bent, of dat er nader (specialistisch) medisch onderzoek moet plaatsvinden. De EV werd altijd namens jou door de Rijschool elektronisch (via de rijlesplanner) aan het CBR doorgegeven. Wij zijn eerlijk gezegd blij dat je dat nu rechtstreeks bij het CBR moet regelen. Het gaat immers om persoonlijke medische gegevens en die gaan ons in principe geen fluit aan. Neemt niet weg dat je – wanneer je één of meer vragen bij het CBR met ‘JA’ moet beantwoorden – je altijd even contact kunt opnemen met de Rijschool voor advies. Voor  het indienen van de EV rekent het CBR het dan actuele tarief. Je rekent direct per iDeal af.
  3. Je theorie-examen reserveren. Ook het reserveren van een theorie-examen doe je nu zelf rechtstreeks bij het CBR. Dat is natuurlijk een stuk makkelijker, omdat je met je agenda in de hand een datum en tijd kunt bepalen. Bovendien kun je zélf een Theorie-examenlocatie uitkiezen. Deze Theoriecentra zitten verspreid door heel Nederland. Voor het reserveren van een theorie-examen rekent het CBR het dan actuele tarief. Je rekent direct per iDeal af. Maar let op! Je kunt zélf een ‘normaal’ of een ‘verlengd’ (10 minuten extra tijd) theorie-examen reserveren. Het reserveren van een individueel theorie-examen kan nog steeds uitsluitend via de Rijschool!

Ons advies is om punt 1 en 2 zo snel mogelijk te regelen. Het liefst al bij aanvang van je opleiding. Mocht je aan onze 1-daagse theoriecursus meedoen dan raden wij je aan om het theorie-examen (punt 3) zo kort mogelijk na de cursusdag te plannen, zodat alles nog ‘vers’ in je geheugen zit.

Mocht je over de bovenstaande punten toch nog vragen hebben, neem dan contact op met de Rijschool.

Related posts

Laat een reactie achter